maandag 11 januari 2016

Orde!

Het bericht dat u nu leest, is geschreven door een nieuw mens. Marieke 2.0. De verbeterde versie! Yep, ik heb goede voornemens gemaakt. Stapels. Dus alles wordt beter! Nee, echt...
Ik ga niet vertellen dat goede voornemens allemaal onzin zijn, ik geloof echt dat ik mezelf kan verbeteren. Echt! Dat ik er ongeveer in januari mee begon is wel min of meer per ongeluk. Ik las ergens in november eindelijk The Happinessproject van Gretchen Rubin en dat is een van die boeken die een onmiddellijk 'Dat wil ik ook effect' genereren. Dus 1 januari startte mijn geluksproject. Iedere maand ga ik aan de slag met een stukje leven waarin ik denk dat het een ietsjepietsje beter kan. Deze maand orde en structuur. Terug naar jaarplannen, maandplannen, weekplannen en vaste routines. Die werken voor mij namelijk. Over het algemeen. De grote voornemens. Vasthouden aan mijn dagtakenlijstje voor het huis, dagelijks schrijven (dacht je dat ik zomaar weer was gaan bloggen), het maken van een bovengenoemde plannen en een stevige opruimactie in huis. Heel makkelijk want het is in Januari ook the Januari Cure van Apartment Therapy die ik al jaren probeer te volgen (Ja, ik houd van zelfhulpprojecten en zelfs van realitytelevisie!).
Volgens de wetten van televisiedrama, die die wetten ook maar uit het dagelijks leven gejat hebben, viel de hele wereld letterlijk stil zodra ik ook maar gedacht had aan meer geordend leven. Na de kerstvakantie gingen ze weer naar school en werk. De eerste normale week sinds begin oktober (we gingen naar Amerika, mijn lief vloog door naar Antarctica en bleef daar lang en toen was het kerstvakantie). Mijn behoefte aan orde en structuur was nog nooit zo hoog en dus ijzelde het zo hard dat de kinderen hier voor de deur konden schaatsten en 3 dagen vrij van school waren! Het huis werd viezer, mijn plannen voor de week grinnikte naar me vanuit een stoffig hoekje.
Maar door die plannen wist ik in ieder geval wàt ik niet deed dus we gaan met frisse moed verder. Nog een half uurtje schrijven en dan de keukenkastjes! Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten